Camiel van Doorn ontvangt gouden KNVB speld

HEESWIJK-DINTHER – Tijdens de ledenvergadering afgelopen maandag van de zaalvoetbalvereniging Heeswijk-Dinther en Loosbroek werd er afscheid genomen van Camiel van Doorn als voorzitter. Als verrassing ontving hij de gouden KNVB speld. Deze speld ontvang je als je vijftien jaar of langer een zware functie binnen het verenigingsbestuur uitoefent.

Zaalvoetbal HDL
Begonnen in 2005 als penningmeester en in 2011 de overstap gemaakt als voorzitter; Camiel was altijd in touw voor de club en was een voorbeeld voor een heldere communicatie waarbij hij velen warm wist te krijgen voor een vrijwilligersrol als teamleider en scheidsrechter. Ook onderhield Camiel een warm contact met de gemeente Bernheze. 

Als zaalvoetbalspeler is hij al die tijd ook actief geweest in de competities en hij staat nog steeds op een aantal reservelijsten. Vanaf 2011 heeft hij ook het regionale ‘Futsaltoernooi’ opgestart wat zo’n 3 á 4 maal georganiseerd werd, traditioneel tussen Kerst en Nieuwjaar. 

VV Heeswijk
Camiel heeft meer dan 500 wedstrijden in het eerste van VV Heeswijk gespeeld. Hij was daar jarenlang aanvoerder en heeft in 2018 afscheid genomen als selectiespeler. In die tijd verzorgde hij de wedstrijdverslagen van Heeswijk 1 naar de lokale pers. Nu speelt hij bij een lager elftal maar valt soms nog in bij de selectie van VV Heeswijk. 

Gouden speld
Afgelopen maandag werd Camiel in Zaal de Toren in het bijzijn van zijn vrouw Marjolein, zijn ouders, Peer Verkuijlen (voorzitter VV Heeswijk) en zijn beste vriend overvallen door Martien Elshout, ambassadeur van de KNVB. Hij had de gouden speld bij zich en overhandigde deze aan Marjolein; zij mocht deze bij Camiel opspelden in verband met de anderhalve meter regel. Ook ontving Camiel een oorkonde. Hij was zichtbaar verrast en bedankte iedereen die hieraan meegeholpen had. “Ik heb het vijftien jaar graag gedaan, ben trots als ik zie dat er nu veertien teams draaiende gehouden worden door de vereniging.”

Camiel heeft het stokje van voorzitterschap intussen overgedragen aan Martijn Swartjes.